Test
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Om Ösönerplast

Beställ akrylplast idag – Levereras direkt ifrån Ösöners fabrik

Med över 50 års erfarenhet av att tillverka plastlösningar har vi kunskapen, erfarenheten och maskineriet för att tillverka många olika lösningar av akrylplast.


Vad är Akrylplast?

Akrylplast är ett av de mest mångsidiga materialen som finns. Den kemiska beteckningen är polymetylmetakrylat (PMMA) och omnämns ofta efter varumärkena Plexiglas, Perspex och Bonoplex.

Akryl är en utmärkt ersättning till glas eftersom det är mindre benäget att gå sönder och har en hög transparens och optisk klarhet. Akrylskivor finns med ljusledande egenskaper – perfekt för skyltmaterial och belysning. Akrylglas är upp till 10 gånger starkare än vanligt glas och dessutom betydligt lättare.

Den kan användas i en rad olika produkter och ändamål som bland annat skyltar, avskärmningsskydd, akrylställ eller plexikuber. Alla dessa artiklar levereras till dina respektive mått och plattorna förblir UV-resistenta, vilket innebär att de inte gulnar i solljus.


3 Fördelar med att använda Akrylplast

1. Det är hållbart

Det finns många fördelar med akrylskivor och de fungerar som en bra ersättning för glas i olika applikationer. Den främsta anledningen till att akryl används är för dess hållbarhet och seghet – den har upp till tio gånger slagtåligheten jämfört med glas och om den går sönder är den mindre benägen att splittras, vilket gör det till ett säkrare alternativ.

2. Akrylskivor är lätta att forma

Akryl är lätt att bearbeta och binder snabbt till lim och lösningsmedel. De kan skäras till vilken form och storlek som helst, vilket gör dem flexibla och mångsidiga – perfekta för allt från kreativa skyltar till kontorsskyltar.

3. Tåligt mot väder

Akryl håller bra mot väder och vind – den kan användas i både inomhus- och utomhusprojekt utan några bekymmer om dålig kvalitet eller synliga skador. Detta material erbjuder också en hög nivå av optisk klarhet och är transparent, så det är perfekt för sekundära glasapplikationer också. Med ungefär hälften av glasets vikt och både säkrare att använda och enklare att installera, visar det sig att denna polymer kan vara ett utmärkt alternativ.


Vilka typer av produkter tillverkar ni i akrylplast?

Produktionen sker i vår egna maskinpark vilket innebär att vi kan tillverka en mängd olika produkter. Är det någon specifik produkt som du efterfrågar så får du väldigt gärna ta kontakt med oss. Nedan följer några exempel på de vanligaste produkterna som vi tillverkar i akrylplast.

plexiglas-avskarmningssydd-akrylplast

Nysskydd, Skiljeväggar & Avskärmningsskydd

I allt högre grad används klara skivor av plexiglas som skyddsbarriärer på olika arbetsplatser. De har till exempel setts i butiker, restauranger och kontorsmiljöer. Plexiglasskydd finns i en mängd olika konfigurationer, var och en byggd för att bättre passa kundens behov av säkerhet.

Klicka här för att läsa mer om avskärmningsskydd

akrylskiva

Måttbeställda Akrylskivor

Alla måttbeställda akrylskivor tillverkade av Ösönerplast kommer att ha ett liknande kristallklart utseende som glas.

Vi kan leverera en genomskinlig plastskiva som är tillskuren enligt dina specifikationer så att du blir nöjd med slutresultatet. Vi kommer också att erbjuda ett anpassat storleksalternativ för att säkerställa att du får rätt passform varje gång vår tjänst tillhandahålls.

diamantpolerad-akrylstall-for-brostnasdukar

Akrylställ

Akrylställ, broschyrställ, infoställ, menyställ och plexiställ, Ösöner löser dom flesta modeller i olika storlekar och format.

Det perfekta sättet att exponera broschyrer och informationsblad är genom ett ställ av akryl. Akrylplasten finns i flera olika tjocklekar och färger. Vi löser även lasergravyr samt tryck i fyrfärg.

Klicka här för att läsa mer om akrylställ

plexikuber-osonerplast

Plexikuber

Vi kan lösa måttanpassade och skräddarsydda plexikuber efter era önskemål, med eller utan tryck. Akrylplasten finns även som frostad och i diverse olika färger.

Avskärmningsskydd – Ett bra sätt att skydda dig själv och andra.

Back to Archive
Offertförfrågan
Behandling av personuppgifter *
Ring upp mig
Behandling av personuppgifter *
Kontaktformulär
Behandling av personuppgifter *

Ösönerplast använder cookies för att förbättra och optimera din upplevelse på hemsidan. Läs mer