Test
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Om Ösönerplast

Beställ akrylplast idag – Levereras direkt ifrån Ösöners fabrik

Med över 50 års erfarenhet av att tillverka plastlösningar har vi kunskapen, erfarenheten och maskineriet för att tillverka många olika lösningar av akrylplast.


Vad är Akrylplast?

Akrylplast är ett av de mest mångsidiga materialen som finns. Den kemiska beteckningen är polymetylmetakrylat (PMMA) och omnämns ofta efter varumärkena Plexiglas, Perspex och Bonoplex.

Många använder akryl istället för glas eftersom det är mindre benäget att gå sönder och har en hög transparens och goda optiska egenskaper. Akrylskivor finns med ljusledande egenskaper – perfekt för skyltmaterial och belysning. Akrylglas är upp till 10 gånger starkare än vanligt glas och dessutom betydligt lättare.

Den kan användas i en rad olika produkter och ändamål som bland annat skyltar, avskärmningsskydd, akrylställ eller plexikuber. Alla dessa artiklar levereras till dina respektive mått och plattorna förblir UV-resistenta, vilket innebär att de inte gulnar i solljus.


3 Fördelar med att använda Akrylplast

1. Det är hållbart

Det finns många fördelar med akrylskivor och de fungerar som en bra ersättning för glas i olika applikationer. Den främsta anledningen till att akryl används är för dess hållbarhet och seghet – den har upp till tio gånger slagtåligheten jämfört med glas och om den går sönder är den mindre benägen att splittras, vilket gör det till ett säkrare alternativ.

2. Akrylskivor är lätta att forma

Akryl är lätt att bearbeta och binder snabbt till lim och lösningsmedel. De kan skäras till vilken form och storlek som helst, böjas och formas, vilket gör dem flexibla och mångsidiga – perfekta för allt från kreativa skyltar till kontorsskyltar.

3. Tåligt mot väder

Akryl håller bra mot väder och vind – den kan användas i både inomhus- och utomhusprojekt utan några bekymmer om dålig kvalitet eller synliga skador. Detta material erbjuder också en hög nivå av optisk klarhet och är transparent, så det är perfekt för sekundära glasapplikationer också. Med ungefär hälften av glasets vikt och både säkrare att använda och enklare att installera, visar det sig att denna polymer kan vara ett utmärkt alternativ.


Vilka typer av produkter tillverkar ni i akrylplast?

Produktionen sker i vår egna maskinpark vilket innebär att vi kan tillverka en mängd olika produkter. Är det någon specifik produkt som du efterfrågar så får du väldigt gärna ta kontakt med oss. Nedan följer några exempel på de vanligaste produkterna som vi tillverkar i akrylplast.

plexiglas-avskarmningssydd-akrylplast

Nysskydd, Skiljeväggar & Avskärmningsskydd

I allt högre grad används klara skivor av plexiglas som skyddsbarriärer på olika arbetsplatser. De har till exempel setts i butiker, restauranger och kontorsmiljöer. Plexiglasskydd finns i en mängd olika konfigurationer, var och en byggd för att bättre passa kundens behov av säkerhet.

Klicka här för att läsa mer om avskärmningsskydd

akrylskiva

Måttbeställda Akrylskivor

Alla måttbeställda akrylskivor tillverkade av Ösönerplast kommer att ha ett liknande kristallklart utseende som glas.

Vi kan leverera en genomskinlig plastskiva som är tillskuren enligt dina specifikationer så att du blir nöjd med slutresultatet. Vi kommer också att erbjuda ett anpassat storleksalternativ för att säkerställa att du får rätt passform varje gång vår tjänst tillhandahålls.

diamantpolerad-akrylstall-for-brostnasdukar

Akrylställ

Akrylställ, broschyrställ, infoställ, menyställ och plexiställ, Ösöner löser dom flesta modeller i olika storlekar och format.

Det perfekta sättet att exponera broschyrer och informationsblad är genom ett ställ av akryl. Akrylplasten finns i flera olika tjocklekar och färger. Vi löser även lasergravyr samt tryck i fyrfärg.

Klicka här för att läsa mer om akrylställ

plexikuber-osonerplast

Plexikuber

Vi kan lösa måttanpassade och skräddarsydda plexikuber efter era önskemål, med eller utan tryck. Akrylplasten finns även som frostad och i diverse olika färger.

Klicka här för att läsa mer om plexikuber


Akrylplast är säkert för miljön och människorna

PLEXIGLAS® proTerra är en extruderad akrylskiva tillverkad av 90% återvunnen råvara. Materialet finns som klara eller svarta skivor och bjuder in till gränslösa designmöjligheter.

Tack vare den höga andelen återvunnet råmaterial är PLEXIGLAS® proTerra speciellt lämpad inom butiksinredning, möbler och displaykonstruktioner, som har särskilda krav på hållbarhet. Skivorna håller mycket hög kvalitet och är enkla att bearbeta.

PLEXIGLAS® proTerra har samma höga ljustransmission (92% för klara skivor), behandling- och användningsmöjligheter som en akryl producerad av ny råvara. Skivorna tillverkas av spillmaterial från PLEXIGLAS® Original-skivor. Det återvunna materialet utgör kärnan av skivan och tillverkas genom coextrudering*. Ytskikten täcks sedan av akryl från nyråvara.

PRODUKTFÖRDELAR PROTERRA

  • Tillverkade av 90% återvunnet material
  • Mycket väder- och åldersresistent
  • 11 ggr slagtåligare och hälften så tungt som glas
  • Enkel att bearbeta
  • 100% återvinningsbar

Vanliga frågor


Vad är skillnaden på plexiglas och akrylplast?

Det finns ingen skillnad, plexiglas och akrylplast är samma sak. Plexiglas är nämligen ett varumärke.


Hur skär man akrylskivor?

Akrylskivor kan också skäras, men det är bättre att beställa det i storlek eftersom våra mått uppfyller dina specifikationer.


Går det att återvinna akryl?

Akryl är återvinningsbart, men det är inte biologiskt nedbrytbart så återvinningsprocessen är inte så enkel som att bara lägga den i din återvinningskärl. Men det kan skäras i mindre bitar och återanvändas för att bilda andra produkter.


Kan jag rengöra akrylglas?

Vi rekommenderar att du använder varmt vatten och en mjuk bomullstrasa. Alla kemiska rengöringsmedel kommer sannolikt att skada akrylen, så det är bara att undvika dem.


Hur flexibelt är akryl?

Akryl tenderar att vara mer flexibel än glas och kommer att böjas under relativt lågt tryck. Tunnare akrylbitar är mer benägna att böjas än tjockare. Om du överböjer akrylen kan den spricka eller gå sönder. Av denna anledning kan vi göra bockningen åt dig, vänligen maila oss med dina specifika krav så hjälper vi dig därefter.


Är akryl bättre än glas?

Akryl är 10 gånger starkare än glas och ungefär hälften av glasets vikt. Eftersom akryl är lättare än glas blir det lättare att transportera och också säkrare. Om det går sönder kommer det inte att spricka på samma sätt som glas. Den skulle inte brytas i små, vassa skärvor utan i ett par större, lätta att plocka upp bitar. Detta gör akryl idealisk för situationer där säkerheten är av största vikt. Akryl är också klarare än glas och sänder faktiskt mer ljus än glas.

Söker du efter mer information om plexiglas eller andra produkter som vi tillverkar av akrylplast kan du klicka här


Kontakta oss –  Vi hjälper dig gärna! 

Vi på Ösönerplast har erfarenhet av att hjälpa kunder med smarta och kreativa plastlösningar sedan 1966. Det innebär att vi kan förse dig med högkvalitativ akrylplast för de flesta former och dimensioner. Produktionen sker i vår egna maskinpark vilket innebär att vi kan säkerställa hög kvalitet samt en snabb och effektiv leverans.

På Ösönerplast bearbetar vi inte heller plaster efter några uppgjorda standardmodeller. För oss är din produkt viktigare än så.

Med det sagt, tveka inte – kontakta oss idag för att veta mer om vad vi kan hjälpa dig med!

Back to Archive
Offertförfrågan
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *
Ring upp mig
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *
Kontaktformulär
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *