Bearbetningsmetoder

Under åren har Ösönerplast byggt upp en bred och modern maskinpark. Det är viktigt för oss att alltid använda den senaste tekniken för att följa med i utvecklingen.

Vi behärskar dom flesta bearbetningsmetoderna för termoplaster. Vår maskinpark möjliggör produkter för kunder i olika branscher. Med vår unika möjlighet att kombinera vår maskinpark ställer vi upp som problemlösare i alla lägen.

 

Vi behärskar bl.a. vakuumformning, varmbockning, laserskärning och fräsning. Vi har även en 3D printer för framtagning av prototypverktyg av kolfiber. Läs mer om vår maskinpark och kapaciteter nedan.

Vakuumformning

Ösönerplast använder vakuumformningsmaskiner från tyska Illig. Vi kan vakuumforma dom flesta termoplasterna i flertal olika godstjocklekar. Vid tillverkning av plastförpackningar använder vi oftast PET plast (A-pet, R-pet eller BIO-pet). I vår vakuumformningsmaskinpark ingår RV53d, RV53b, UA100 samt SB53.

Laserskärning

Akryl (Plexiglas/PMMA) är ett bra material att laserskära. Akrylen finns i flertalet färger med blank eller frostad yta. Vi har även återvunnen akryl att erbjuda. Max skäryta är 2270×1600 mm.

CNC fräsning

Vår CNC fräs kan vi bearbeta dom flesta termoplaster såsom akryl, PS, polykarbonat, POM, bakelit mm, vi kan även bearbeta metall och trä. Max skäryta är 1250×2500 mm.

Varmbockning

Vi har flera olika varmbockningsmaskiner att välja mellan, allt beroende på plastmaterial och tjocklek. Vi behärskar skarpa vik med direktvärme samt vik med stor radie.

Limning

Det går att limma dom flesta plaster men det gäller att välja rätt lim. Akryl är ett vanligt material att limma när man tillverkar exempelvis plexikuber/akryllådor.

Tubtillverkning

Vi tillverkar transparenta plaströr/plasttuber med diameter 30 – 150 mm, längd efter era önskemål. Tuberna levereras med vita eller färgade lock.

Montering

När man bearbetar plast ingår ofta någon form av montering, oavsett om två plastbitar skall monteras ihop eller om tillexempel en komponent från kund skall ingå i slutprodukten.

Stansning

Flertal plaster går bra att stansa i, såsom PP, PET eller PVC. Vi designar stansformen efter era önskemål.

Design och CAD ritning

När vi startar upp ett nytt projekt är det tacksamt att börja med en 3D ritning på produkten eller formverktyget som skall tillverkas, där kan vi presentera en roterbar 3D ritning för att visa hur slutresultatet kommer att se ut. Vi använder senaste versionen av Solid Works.

Packning och distribution

Som ett sista moment i produktionen är det oftast någon form att packning som tillkommer, vi kan styckpacka plastprodukterna eller leverera i bulk. Ösönerplast kan även erbjuda distribution till säljkår eller slutanvändare.