Test
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Allt om plast

Vad är Termoplast?

Bild på inrede i termoplast - Ösöner Plast

Termoplast är en klass av polymerer som möjliggör omformning och återanvändning tack vare dess förmåga att smältas ner vid upphettning.

Hos Ösönerplast utnyttjas termoplastens unika egenskaper för att skapa skräddarsydda lösningar för våra kunder. Vårt breda sortiment av bearbetningsmetoder, inklusive vakuumformning och CNC-fräsning, tillåter oss att omvandla termoplast till en mängd produkter som uppfyller våra kunders behov.

Hur Fungerar Termoplast vid Höga Temperaturer?

Termoplasters molekylstrukturer är designade för att tåla höga temperaturer utan nedbrytning. När de värms upp blir de mjuka och formbara, vilket möjliggör omformning till nya produkter. Med vår moderna maskinpark hos Ösönerplast, kan vi bearbeta termoplast till att möta din produktdesign och funktionella krav. När termoplast kyls ner, behåller den sin nya form, redo för att möta marknadens utmaningar.

Vanliga exempel på Termoplast

Termoplast finns i många varianter, inklusive:

  • Polyeten (PE): Perfekt för tillverkning av hållbara förpackningar och leksaker.
  • Polypropen (PP): Ett utmärkt val för biltillverkning och förpackningslösningar.
  • Polyvinylklorid (PVC): Används flitigt i byggindustrin för rör, kablar och golv.

Dessa termoplaster är bara en del av vårt omfattande materialutbud som vi använder för att skapa mångsidiga lösningar för våra kunder.

Användningar av Termoplast

Termoplastens mångsidighet gör den idealisk för en mängd tillämpningar:

  • Förpackningsindustrin: Skapa robusta förpackningar som klarar temperaturvariationer.
  • Fordonsindustrin: Tillverka delar som tål höga temperaturer.
  • Byggindustrin: Tillverka byggmaterial som kräver termisk stabilitet.

Hos Ösönerplast strävar vi efter att utnyttja termoplastens potential till fullo för att möta våra kunders specifika behov.

Termoplast är kärnan i modern produktutveckling och design. Med Ösönerplasts expertis och innovativa bearbetningsmetoder, kan vi omvandla termoplast till lösningar som driver din verksamhet framåt. Vår kunskap om termoplast och dess beteende vid höga temperaturer öppnar upp för möjligheter inom design och innovation. Välj Ösönerplast som din partner för att utforska termoplastens potential och skapa hållbara och funktionella lösningar för din verksamhet.

För att lära dig mer om plast och hålla dig uppdaterad på nyheter om produkter som vi tillverkar, anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här kommer vi också att meddela dig när nya artiklar släpps, så se till att registrera dig idag!

Back to Archive
Offertförfrågan
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *
Ring upp mig
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *
Kontaktformulär
Vi levererar tyvärr inte till privatpersoner
Behandling av personuppgifter *